I-lands gnäll


Varför
måste jag komma på nya briljanta planlösnings idéer till köket varje gång som jag precis har spikat en lösning? Alla tycker att det är ett sådant angenämt problem att ha en så pass stor yta att planera kök på men njaaaae, det är ytterst tveksamt om jag håller med just nu.

Och eftersom vi (uppenbarligen!) inte beställt köket än så kommer vi säkert åka på sisådär 3 månaders leveranstid, blä.

Idag gick faktisk mina planer i stöpet. Jag hittade ingen o-list till fönsterna, bara e- och p-list. De tilltänka fönsterbräderna visade sig vara mycket dyrare än vad jag hade hoppats. Till och med blockljusen gick bet för jag tappade inspirationen..



Fredag


Aaah, härligt med ledig fredagkväll!
Jag ska strax äta och sedan avnujta ett glas AO inlindad i mysfilten framför tv:n och bara koppla aaaav

Idag har O varit suveränt duktig och kämpat på med taket (han har lagt på någon form av tjära/takmassa för att "förstärka" pappen på vissa ställen som var lite torra) och nu är det klart!


Små steg


Vi är ett steg närmre det nya köket - idag fick vi dimensionen uträknad till balken som ska ersätta den bärande väggen =)

Jag har även valt vitvaror till köket, det kommer bli bra!

Gissa om jag ska laga mat när allt är på plats ^^





En liten röd lampa


Klockan var 05.30, jag smet huttrande ut till bilen och startade den. Då lyste det en liten röd lampa på instrumentpanelen, som kändes bekant men ändå inte.
Den positiva delen av min hjärna kämpa väl i någon sekund, sedan insåg jag att det var lampan som varnar för halt väglag.. En snabb blick på temperaturmätaren talade om för mig att det bara var EN liten plusgrad ute, måste det verkligen vara så kallt redan? Brrrr...

Men rönnarna är ju helt nedtyngda av rönnbär, så en kall vinter är ju väntad.. eller?


Nattugglan talar

Ja, har man inget bättre för sig vid denna tid så kan man ju lika gärna fylla på några rader här.

New York, den staden hägrar verkligen i mitt sinne just nu. Det verkar som en köksrenovering satte stopp för min plan att besöka staden nu i oktober och det grämer mig djupt, kan man hoppas på november kanske? Jag vågar nog knappt det..
Tillsvidare får jag drömma mig bort och läsa bloggen "Ett annat New York" - hur härligt ser inte caféet Rocco's ut att vara?!

Himmelrike! (Bild lånad från Ett annat New York)


Nåväl, mina resedrömmar slutar ju inte där.. Jag vill bland annat besöka London, Sydafrika och definitivt Kuba!
Jag måste bara komma på ett bra sätt att finansiera resorna och en reskompis, sen så.

 

Förövrigt klurar jag på den utlovade ny-designen av bloggen, det har som synes dragit ut på tiden. Vilken dag somhelst nu ;-)

 

 

 


Pysseldag


Dagen ägnas åt småpyssel, plocka iordning den lilla vedhögen, rycka upp oönskade växter i gräsmattan, dammsuga, klipp&klistra tavlan, handla mm.
Ikväll blir det jobb, tiden går fort när man har roligt ;-)


...


Tvguidens programbeskrivning av

Seinfeld - Amerikansk komediserie om ingenting från 1997-98.

^^


Ikea


Idag for jag och O till ikea, jag börjar känna mig som stammis på deras köksavdelning nu. Men nu är skissen klar, vi hade inte planerat något galet, som jag sa så borde väl fyra månaders planering gett något resultat.

Nu återstår bara att välja ut luckor och bänkskiva.. och diskho.. och blandare.. och fläkt, golv, handtag, vitvaror.. ja riktigt klara är vi ju inte än..

Firman som ska såga upp vårat nya trapphål var här idag, det ska nog inte bli några problem. Förhoppningsvis ska vi göra det v. 40 och sen ska bara balken upp och väggarna rivas, men det kanske sker innan dess och då är bygget igång!



Valmöjligheter


Ingen kan komma och påstå att det finns för lite valmöjligheter när det kommer till vitvaror, det är jag säker på efter dagens eskapader!
Hur ska man resonera? Funktion måste ju vara prio ett men i vilken ordning kommer tillverkare, prisklass och estetik? Ska man välja ett snyggt kylskåp från ett mindre "känt" märke eller ett mer alldagligt från en känd? Variationerna och möjligheterna känns oändliga.. Frågan är hur stor roll det spelar i slutändan?


Jag och O begav oss även till golvbutiken men inte blev jag mycket klokare här heller.
Valnötsparkett är otroligt tilltalande på bild men när man håller i provbitar så känns det inte lika rätt, färgmässigt.
Egentligen borde vi kanske lägga ekparkett som vi har i vardagsrummet i resten av huset med? Men då lockar nog de behandlade mörka ekgolven mer än naurella. Tyvärr är vi inte riktigt eniga på den punkten.. och så ska man hitta matchande klinker till råga på allt.


Men faktiskt så tycker jag att det är ganska skoj, hela renoveringsbiten, så allt gnäll är egentligen inte i negativ mening. Ibland vore det bara skönt om känslan av säkerhet "det här ska vi ha, det blir bra" infann sig utan massa velande!





Irriterande


Mobilt bredband, det låter som frihet i en liten dosa..eller?

Ack vad lätt man kan bedra sig, jag är sanslöst irriterad över hur dåligt mitt mobila bredband fårn en av Sveriges ledande leverantörer har fungerat på sistone. Ständiga nerkopplingar, anslutnings och kommunikationsproblem samt dålig hastighet när det väl fungerar.
Att sedan få ett tråkigt bemötande av kundtjänst när man påtalar problemen minskar inte irritationsgraden!

Skärpning 3!



Söndag


Halvvägs in i september och hösten knackar på, speciellt nu om kvällarna då mörkret och kylan tränger sig på.
Termometern visade 11°C när jag begav mig till jobbet ikväll, men det var allt 11 snåla grader. Just nu är jag i gott sällskap av varmt thé och min filt, tack och lov.

Igår hade min farbror 40årsfest, det var mycket trevligt att träffa alla! Och god mat var det!

Idag gjorde jag och O en insats mot ogräset som dominerade vår nysådda gräsmatta, nu har vi i alla fall en liten plätt som ser mer vårdad ut än resten men imorgon fortsätter kampen!

Jag ska planera vidare kring kommande renovering i huset under natten, jag brukar få så bra idéer just då av någon anledning. Jag tror att jag kan vara något bra på spåren nu, i början tenderade all inspiration till att förvirra mig mer men kanske börjar det klarna nu, äntligen.


Appropå termometer, hur söt är inte denna klättrande katt från bluebox.se?



RSS 2.0