Trädgårdstankar light.



Vårvärmen är här och snön har så sakteliga fått ge med sig, en trädgård dök upp och planering för denna blev plötslig väldigt intressant.
Jag har så mycket idéer men vis av erfarenhet bör man väl tänka till mer än en gång innan man säkert vet om det är en bra idé eller ej. Så var det ju det här med tålamod, det vore finemang om man bara kunde peka på en plats och vips så fanns det ett fullvuxet träd med massa goda frukter på...
Men så finns det ju redan ett par träd, dessvärre är det björkar som inte ger så mycket mer än skugga och skräp. Skuggan kan jag leva med, för den stora altanen skulle nog bli olidligt het på sommaren om det inte vore för björkarna just där. De andra står dock i farozonen för sågen.

En utbyggnad av oxelhäcken på framsidan står på önskelistan, precis som en trevlig växt till spaljén på kontorsväggen och det tror jag kan genomföras iår =) man måse ju börja någonstans...

Idag ska jag ta det lugnt och vila upp mig inför kommande jobbhelg, jag har ju påsken bokad ;)
Förra påsken fick vi tillträde till huset, vad fort ett år kan gå.


Fy för slarv ;)


Ibland så undrar jag..
Jag minns vagt en dag för någon månad sen då jag var upprörd över diskberget som hade byggts upp i det nya fina köket, när man har diskmaskin finns det liksom inga bra ursäkter till att låta all smutsig disk vara synlig. Jag gjorde då en överrenskommelse med mig själv och O var med på ett hörn.
Diskberg skulle undvikas, lika bra att plocka in direkt i maskinen.
Häromdagen hände något och följande morgon var disken där igen, synlig. Nyvaken och smått irriterad på mig själv skulle jag raskt få undan eländet och när jag började fixa och dona såg jag något göra en snabb förflyttning i diskhon. Instinktivt studsade jag bakåt och fick med största försiktighet flytta undan wokpannan för att ta reda på vad som gömde sig i hörnet.. Det var en enorm spindel! En sån där stor kraftig med tjocka ben, som man nästan kan höra när de rör sig.. Isch!!

Mitt ordningssinne kom tillbaka oväntat snabbt, här ska inte riskeras fler obehagliga överraskningar.


RSS 2.0