Rubrik


Så var det måndag igen, solen skiner, fåglarna kvittrar och jag har ungefär 143 saker att fixa i härlig måndagsanda..

I helgen har vi haft pysselstuga, jag har rensat i tvättstugan/torkrummet där det låg massa rördelar med tillbehör från när vi fixade vatten och avlopp till köket. I dammet gömde sig faktiskt endast EN liten spindel och två gråsuggor, stor skillnad från förra våren!
O och min mor gav sig i kast med att tukta häcken, mamma har förmodligen träningsvärk i händerna idag men resultatet blev bra. Nu har vi dock konstaterat att oxel-eländet bör nästintill jämnas med marken och växa upp igen för att få den så där jämnt tät och fin. Kruxet är att den växer ju saaakta så ska vi gissa på 6-8 år för att nå önskad höjd? Surt sa räven men det är väl bättre att fixa det nu än att vänta ytterligare något år, naturligtvis.
Jag har även traskat runt ägorna några varv och försökt skapa en vision av vad som ska ske med vegetationen i övrigt, men det har inte gett så mycket resultat, än.

O och jag satte oss ner och grovplanerade detta årets renoveringar, tidsoptimisterna i oss kanske tog överhand men man ska sikta högt ;-) jag är just nu måttlig intresserad av att riva tapeter och sånt där, jag vill hellre kratta i trädgården och äta glass. Men det går nog över lagom till gräsklippningssäsongen ^^

Vi fick finbesök av både mamma, pappa och M&V igår, jag tror det var doften av nybakta kanelbullar som lockade hit dem och gott var det!

Nu måste jag röja av lite snabbt här hemma och sedan bege mig till staden. Jobb i eftermiddag/kväll som följs av ytterligare 7 spännande jobbdagar, tjo!




Måndag


Efter en påskhelg i jobbets tecken kan jag glatt konstatera att nu är det bara fyra dagar kvar till ledighet och för att fira detta ska jag under eftermiddagen låta uppföra en vägg i det nya sovrummet. När detta är avklarat så går projektet in i spacklingsfasen och det känns himla nice. Nu ska det bli ordning på bygget minsann!

Kvällens avkoppling blir förhoppningsvis en favorit i repris sen igår, ett besök av K och R. Och ja, jag har faktiskt sovmorgon imorgon, äntligen!

Dags att leta fram skruvdragaren, tumstocken, sågen och smurfen nu! Tjipp.




April


April, solsken, vår!

Morgonen inleddes med en uppfriskande promenad tillsammans med bästaste K, sedan lite frukost o tjat =)
Jag har tänkt att ta det ganska lugnt hela dagen idag, kanske hacka sönder den sista snöhögen på framsidan så den smälter lite fortare, åka in ett par ärenden till stan och räkna lite matte. Blir några timmars jobb ikväll och sen kanske lite kompisumgänge.
Det som känns extra härligt är att klockan "bara" är 10, trots att jag varit vaken i flera timmar - det finns en tjusning med tidiga morgonar när man är ledig!




RSS 2.0